Walk of peace

WALK OF PEACE Enkhuizen
zondag 25 september 2022
14.00 uur tot 16.30 uur.

Dit jaar wordt voor de vierde keer in Enkhuizen de Walk of Peace georganiseerd tijdens de Vredesweek.
De Walk of Peace is een wandeling in, van en voor Vrede. Een wandeling om te ervaren én te laten zien dat we, ondanks verschillen, toch met elkaar op kunnen lopen.
De organisatie ligt bij de Raad van Kerken en Stichting ‘4 en 5 mei anti-discriminatie comité Enkhuizen’. Er wordt samengewerkt met o.a. Taalcafé, Vluchtelingenwerk (groep Enkhuizen), Jeugdbelangen, Hertenkamp Enkhuizen en Gemeente Enkhuizen.

Het landelijke jaarthema voor 2022 is ‘Generatie Vrede’ Zie: vredesweek.nl/walk-of-peace Het is nu belangrijker dan ooit dat de Generatie Vrede van zich laat horen!

Generatie Vrede verenigt burgers die in actie willen komen voor vrede, over grenzen en dwars door verschillen in huidskleur, gender en klasse heen. Van de generatie die zich nog herinnert hoe mensen massaal de straat op gingen tegen kernwapens, tot een nieuwe generatie jongeren die zich steeds meer zorgen maken over hún toekomst. De vredesbeweging anno 2022 verbindt jong en oud in een gezamenlijke missie voor een vreedzame wereld.

Vanaf 13.30 uur is iedereen welkom bij ‘Hertenkamp Enkhuizen’ met koffie, thee, limonade, wat lekkers en muziek. Voor we de wandeling starten, zal om 14.00 uur burgemeester Eduard van Zuijlen een korte toespraak houden. Naast het landelijke jaarthema ‘Generatie Vrede’ is er ook aandacht voor de inmiddels voor velen bekende 4 V’s van ‘1572, geboorte van Nederland’ te weten Vrijheid, Verbondenheid, Verdraagzaamheid en Verscheidenheid.

Onze stadsomroeper zal in vol ornaat ons leiden langs diverse plekken in de stad, waar tijd is om o.a. te luisteren naar een verhaal van een oorlogsveteraan, naar muziek en Kaatje Stip zal de kinderen vermaken bij diverse activiteiten.
Rond 16.00 uur zijn we terug bij ‘Hertenkamp Enkhuizen’ waar men nog wat na kan praten. Om 16.30 uur sluiten we de wandeling officieel af.

Doet u/doen jullie ook mee?
Mooi om door te geven aan mensen in uw omgeving, zoals buren, vrienden, familie enz. Iedereen is welkom om mee te lopen, waar ook vandaan, jong en oud.

Natuurlijk mag u wat lekkers meenemen, zodat we kunnen genieten van hapjes (hartig en zoet) uit diverse culturen, dus ook de Nederlandse.
Kinderen kunnen thuis een vredessymbool en/of tekst maken en deze meedragen tijdens de wandeling.

Meer informatie volgt via plaatselijke kranten en social media.

Graag tot ziens op zondag 25 september!

Namens de werkgroep,
Louise Kooiman en
Dieneke van Tongeren-Schuijt

Deel deze site met vrienden