Gedichtenavond 24 februari 2020

WELKOM OP DE GEDICHTENAVOND IN HET STADHUIS

In het kader van 75 jaar Vrijheid is er een tentoonstelling in het stadhuis georganiseerd door Vereniging Oud Enkhuizen, de gemeente en het 4 en 5 mei anti-discriminatie comité.

Inwoners uit Enkhuizen hebben persoonlijke voorwerpen uit de Tweede Wereldoorlog beschikbaar gesteld. Ook hangen er borden van het Westfries Genootschap en zijn er diverse documentaires te zien: 'Ooggetuigen WO II , Enkhuizen’ en 'Onderduik in West-Friesland'.

Maandag 24 februari van 19.00 uur tot 21.00 uur staat de tentoonstelling in het teken van

GEDICHTEN EN MUZIEK

Op deze avond kunnen gedichten worden voorgedragen. Het thema is ‘breed’. Het gedicht kan gaan over oorlog, bevrijding en vrijheid in het algemeen. Het kan een zelfgeschreven gedicht zijn, maar ook een bestaand gedicht (met bronvermelding). Een gedicht inleveren mag ook. Gedichten kunnen in aanmerking komen voor een plekje in een gedichtenbundel t.g.v. 75 Jaar Vrijheid. Het is raadzaam het in tweevoud mee te nemen. Graag naam, adres en telefoonnummer vermelden.

Wie een gedicht wil voorlezen, verzoeken we om 18.45 uur aanwezig te zijn (i.v.m. programmering).Via onderstaand mailadres kun je je aanmelden, maar dat hoeft niet.

Natuurlijk is iedereen, jong en oud, waar ook vandaan van harte welkom, ook als je alleen luisteren wilt.

Kom en geef het door!

Tussen de gedichten door zal troubadour Annemarie Fluitman haar mooie, vooral zelfgeschreven nummers ten gehore brengen (zang en gitaar).

Deel deze site met vrienden